Sepsi Charolais SRL

 

     Societatea  comercială SEPSI CHAROLAIS  SRL a fost înființată la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, la sfârşitul anului 2011. Firma noastră are ca obiect de activitate creşterea şi valorificarea taurinelor de carne din rasa Charolais. Ferma noastra se află in satul Zălan la o altitudine de 630 m, în partea estică a munţii Baraoltului, într-o zonă foarte pitorească, la 10 km distanță față de  Sfântu-Gheorghe.

     În regiune suntem o firmă-pionier din punct de vedere a zootehniei, dorim să ne dezvoltăm exclusiv din creşterea taurinelor de carne,  iar alegerea rasei Charolais  s-a bazat pe principalele avantaje ale acestei rase și anume:

    - mare adaptabilitate şi flexibilitate la condiţiile pedoclimatice ale zonei, fiind o specie rustică

    - grad superior de valorificare a furajelor, dată de o capacitate de ingestie superioară altor rase, flexibilitatea la modul de alimentaţie, ei fiind uşor de hrănit cu furaje grosiere (iarba de pe păşune, fân, paie)

    - carne cu calităţi organoleptice renumite şi dietetice

     La aceste avantaje se adaugă şi simpatia, respectiv angajamentul nostru față de această specie care este docilă şi uşor de crescut, având o reputaţie bună. Suntem membri Asociaţiei Crescătorilor Charolais din Ungaria.

     Toate acestea ne-au condus in  2012  la achiziţionarea unui material biologic de foarte bună calitate, având ca provenienţa ferma Abaúj Charolais din Ungaria. La ora actuală deţinem 88 capete vaci și juninci gestante, 2 tauri și 16 viţei. Dorim să ajungem cu efectivul de matcă la un număr de 200-250 animale.

     Obiectivul nostru principal este de a valorifica animale de prăsilă cu valoare biologică ridicată, care au fost înmulţite în condiţii autohtone, răspunzând favorabil prin sporuri de producţie.